Hoe werken we

We beginnen met een een kennismaking, waarin we samen bekijken waarmee jullie het beste zijn geholpen. Als we het daarover eens zijn, vullen we samen de aanvraag in. Die aanvraag gaat naar Team jeugd of de Wmo afdeling van de gemeente.

Het kan dat de doorverwijzing naar ZieZo via Team Jeugd, of een arts loopt. Jij en de mensen om je heen maken het gezinsplan, wat je helpt te veranderen wat mogelijk is. En te accepteren wat niet lukt of nog niet in bereik is. De begeleiders kijken in de eerste plaats wat bij jou past.

Geen standaard benadering of programma, Maatwerk!

Back on Track

Zuid-Limburg telde 777 voortijdige schoolverlaters. De bovenbouw VMBO had 98 uitvallers, twee keer het landelijk gemiddelde. Daarom heeft Leerplicht Westelijke Mijnstreek aan ZieZo Jeugd & Gezin gevraagd om een methode in te zetten die ervoor zorgt dat de jongere een passende plek vindt. Hiervoor zijn landelijke subsidies vanuit het onderwijs beschikbaar. 

Lees meer

Plannen en organiseren!

Vergeet je wel eens waar je eigenlijk mee bezig was? Snel afgeleid door de telefoon en daarna moeite om verder te gaan met jouw taak? Wij ondersteunen je bij het plannen en organiseren van je taak, uur, dag of week. We kijken naar hoe het plannen en organiseren voor jou er nu uitziet en wat je wilt leren. Bijvoorbeeld met de cogmed training.

Lees meer

Triple P

Opvoedondersteuning voor ouders van kinderen met een beperking van 2 tot 12 jaar.

Lees meer

Begeleiding vluchtelingen

Vluchtelingen, vanuit een ander land komen ze terecht in een andere samenleving met een vaak onbekende cultuur, taal, religie, normen en waarden.

Lees meer

Acceptatie en Commitment Therapie

ACT, is het leven en gebeurtenissen accepteren. Juist waar situaties vermijden of bestrijden niet helpend is. ACT helpt je richting een waardevol leven. Verschillende begeleieders werken met: ACT4kids, om kinderen hun hart te laten volgen.
ACTief opvoeden, voor ouders die patronen willen onderzoeken
E-health ACT Guide, mindfulness en ACT online.

Lees meer

KIES voor mij (3)

KIES: voor kinderen die hulp nodig hebben bij het verwerken van de scheiding van hun ouders.
KIES is geschikt voor kinderen van 6 tot 15 jaar.

Lees meer

Positieve Gezondheid

Zinvol leven doe je mogelijkheden en vooral voor wat voor jou belangrijk is. Dit leidt tot een waardevol en rijk leven in een vertrouwde omgeving. 

Lees meer