Hoe werken we

We beginnen met een gesprek, bij je thuis. Zie het als een kennismaking, waarin we samen bekijken waarmee jullie het beste zijn geholpen. Als we het daarover eens zijn, vullen we samen de aanvraag in. Die aanvraag gaat naar Team jeugd of de Wmo afdeling van de gemeente.

Een medewerker van de gemeente zal contact met jullie opnemen om een afspraak te maken. Wij zijn indien gewenst bij dat gesprek aanwezig om vragen te beantwoorden waar jij misschien geen antwoord op hebt. Als definitief vaststaat welke hulp je van de gemeente via ZieZo krijgt, starten we op een samen gekozen moment. 

Het kan ook dat de doorverwijzing naar ZieZo via Team Jeugd, de huisarts, psycholoog, psychiater of therapeut loopt. Als de begeleiding start kijken we goed naar je eigen kracht en veerkracht. Wanneer jij je op je gemak, prettig en begrepen voelt, kun jij jezelf helpen met onze hulp. Jij en de mensen om je heen maken met ons het gezinsplan, wat je helpt te veranderen wat mogelijk is. En te accepteren wat niet lukt of nog niet in bereik is. De begeleiders kijken in de eerste plaats wat bij jou past en maken gebruik van meerdere methoden. Neem hieronder een kijkje voor de mogelijkheden.

Back on Track

Een keertje iets missen op school is geen ramp en een ziekmelding natuurlijk ook niet. Merkt school dat je gedurende een periode langere periode meer uren zonder een geldige reden afwezig bent, gaan er alarmbellen rinkelen. Back On Track helpt jou bij de problemen waar je tegen aan loopt waardoor het naar school gaan moeilijk is. 

Lees meer

Coaching met paarden

Coaching met hulp van paarden heeft als doel jou in beweging te brengen en jezelf te ontwikkelen. Je gaat ervaringsgericht te werk!

Lees meer

Triple P

Opvoedondersteuning voor ouders van kinderen met een beperking van 2 tot 12 jaar.

Lees meer

Begeleiding vluchtelingen

Vluchtelingen, vanuit een ander land komen ze terecht in een andere samenleving met een vaak onbekende cultuur, taal, religie, normen en waarden.

Lees meer

Acceptatie en Commitment Therapie

ACT, is het leven en gebeurtenissen accepteren. Juist waar situaties vermijden of bestrijden niet helpend is. ACT helpt je richting een waardevol leven. Verschillende begeleieders werken met: ACT4kids, om kinderen hun hart te laten volgen.
ACTief opvoeden, voor ouders die patronen willen onderzoeken
E-health ACT Guide, mindfulness en ACT online.

Lees meer

Mindfulness voor jongeren

Jongeren beleven bergen nieuwe ervaringen en uitdagingen. Veranderingen in een wereld die steeds veeleisender wordt, waarbij het zoeken naar zichzelf en keuzes maken niet gemakkelijker wordt. 

Lees meer

KIES voor mij (3)

KIES: voor kinderen die hulp nodig hebben bij het verwerken van de scheiding van hun ouders.
KIES is geschikt voor kinderen van 6 tot 15 jaar.

Lees meer

Positieve Gezondheid

Zinvol leven doe je mogelijkheden en vooral voor wat voor jou belangrijk is. Dit leidt tot een waardevol en rijk leven in een vertrouwde omgeving. 

Lees meer