Hoe werken we

We beginnen met een gesprek, bij je thuis. Zie het als een kennismaking, waarin we samen bekijken waarmee jullie het beste zijn geholpen. Als we het daarover eens zijn, vullen we samen de aanvraag in. Die aanvraag gaat naar Team jeugd of de Wmo afdeling van de gemeente.

Een medewerker van de gemeente zal contact met jullie opnemen om een afspraak te maken. Wij zijn indien gewenst bij dat gesprek aanwezig om vragen te beantwoorden waar jij misschien geen antwoord op hebt. Als definitief vaststaat welke hulp je van de gemeente via ZieZo krijgt, starten we op een samen gekozen moment. 

Het kan ook dat de doorverwijzing naar ZieZo via Team Jeugd, de huisarts, psycholoog, psychiater of therapeut loopt. Als de begeleiding start kijken we goed naar je eigen kracht en veerkracht. Wanneer jij je op je gemak, prettig en begrepen voelt, kun jij jezelf helpen met onze hulp. Jij en de mensen om je heen maken met ons het gezinsplan, wat je helpt te veranderen wat mogelijk is. En te accepteren wat niet lukt of nog niet in bereik is. De begeleiders kijken in de eerste plaats wat bij jou past en maken gebruik van meerdere methoden. Neem hieronder een kijkje voor de mogelijkheden.