Autisme begeleiding

We bieden o.a. psychologische educatie. Ziezo is opgeleid in Doetinchem bij "Geef me de 5!" waar Maurice de basistraining, vervolgtraining en de training voor video interactiebegeleiding heeft afgerond. 

Kinderen met autisme verwerken informatie op een andere manier. Hoe ga je als ouder om met die andere denkwijze van je kind? Hier heb je dagelijks mee te maken. Denk aan: verkeerde of onhandige koppelingen, gebrekkig inlevingsvermogen, planningsproblemen en weerstanden tegen veranderingen. Wanneer er sprake is van een autistische stoornis pakken we de therapie of begeleiding op vanuit de oorzaak van de stoornis. De methode Geef me de 5! is hierbij een uitgangspunt. Deze methode zorgt ervoor dat ouders en kind weten wat autisme precies inhoudt en biedt vervolgens praktische tips en vaardigheden waardoor zowel kind als ouder(s) sterker staan. 

Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking, en / of autisme, ADHD, NLD verwerken informatie vaak anders. Met respect voor de eigen denkstijl bieden we opvoedondersteuning zodat vaardigheden in kleine stappen kunnen worden aangeleerd. Dit is een gedragstherapeutische aanpak waarbij de mate van ondersteuning wordt afgebouwd. Zo wordt een praktische vaardigheid via een stappenplan wordt aangeleerd. Bijv. het ochtendprogramma tanden poetsen, bed opmaken, met het openbaarder reizen, enz.